Hvordan vælger du, hvilke bands du skal hører på RF?

Har du en bestemt metode, du bruger til at vælge bands ud fra? Jeg ved, at nogle bruger en geografisk metode, hvor de skal høre mindst et band fra alle de nordiske lande samt England, Tyskland, USA, Afrika, Sydamerika og Asien. Andre bruger en genre metode, hvor de skal høre mindst et band inden for den og den genre.

Min egen metode er lidt kedelig. Jeg læser alle bandbeskrivelser under Warm Up. Specielt er jeg på udkig efter bands, jeg ikke kender i for vejen, og som jeg ikke umiddelbart kan forvente kommer på tour til København i den nærmeste fremtid. Der ud over kigger jeg efter gammelt kendte bands, jeg gerne vil høre. Så begynder puslespillet med at få ens koncertplan til at gå op samt at finde nogen at gå til koncerterne med. Denne sidste runde kan vende op og ned på ens koncertplan mange gange.

Hvad gør du???

Kommentarer

Jeg kender godt den metode. Plejer at trawle kataloget igennem udner første vagt!! Om den ej er for travl.
Kombinationen af nye, ukendte som suppleres med dinosaurerne (de gamle, kendte) supplerer jeg mde en stor procentdel af de musikere / kunstnere jeg fragter..
Andre Skurke har osgå været medvirkende til bands er blevet besøgt, men om de så hører under nye, ukendte er jo så en diskussion.
Anonym sagde…
Bands, bands, bands

Nu er jeg jo en sucker for store navne og derfor tjekker jeg næsten altid nogle af dem ud. Samtidig har jeg dog en gylden regel om at jeg SKAL på den gamle world stage og høre et eller andet band fra et obskurt land (Gjallarhorn og Lelo Nika var hits).

Ellers afhænger det lidt af lejr-stemningen og hvor andre skal hen - jeg er altid frisk på et eller andet nyt.

Kirke- & undervisningsministeren JeppeG
Groggyen sagde…
Jeg plejer at have en list med 30-40 navne efter at have læst og fulgt med op til festivalstart. Når den endelige tidsplan kommer bliver det barberet ned til 20-25 pga tidsmæssigt overlap og lignende og når festivalen så endelig starter ender jeg vel med at høre 15 af dem plus en masse andet som jeg ikke lige havde forestilet mig fordi man bare lige kom forbi teltet og det lød fedt, eller man går rundt med nogle stykker der vil høre noget andet musik. Kort sagt en god blanding af planlægning og tilfældigheder...

T
JJ sagde…
Jeg plejer at have lyttet lidt i månederne op til. Når vi så får programmet læser jeg det igennem og tilføjer som regel nogle jeg ikke havde tænkt over på forhånd. Så lytter jeg lidt til hvad mine sædvanligvis musikkyndige medskurke har af nye ting på programmet (Apoptygma Berzerk var en af dem). Sidste år kom "kæreste-faktoren" også i spil. Nogle få ting røg på listen fordi det var noget hun gerne ville se.
Iøvrigt sker der som regel det at jeg nogle gange bliver så stiv eller bare lade mig drive med af den gode stemning at mit dagsprogram går helt fløjten. Det kan såmen også være helt fint.
Jeg har kigget lidt i listerne fra de seneste år og kan se at jeg ser mellem 20-24 hele koncerter pr. festival - hertil kommer så alt det hvor jeg lige har hørt lidt fordi jeg droppede forbi eller hvor jeg skred fordi det stank.

Populære indlæg